Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!


Αναπαραστάσεις των επαγγελματοβιοτεχνών στη ζωγραφική, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνίαΆννα Προφύρη (επιμ.), Αγγελίνα Α. Αποστόλου, Ορσαλία - Ελένη Κασσαβέτη, Καίτη Πάπαρη (συγγραφή)
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, 2021 [E-Book ISBN: 978-618-5025-83-0, 122pp]
Τύπος: Νέες Εκδόσεις

Στο πλαίσιο νέων ιστοριογραφικών τάσεων, με επίκεντρο την Πολιτισμική Ιστορία, το μελετητικό εγχείρημα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο "Αναπαραστάσεις των επαγγελματοβιοτεχνών στη ζωγραφική, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία", επιχειρεί να φωτίσει μια σημαντική, αλλά άδηλη πτυχή της ιστορίας του χώρου των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Αξιοποιώντας, ως μελέτες περίπτωσης, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία αποτελεί μια προσπάθεια διερεύνησης διαχρονικά των ταυτοτικών αναζητήσεων, των διεκδικήσεων, των αιτημάτων, καθώς και των αναπαραστάσεων της κοινωνικοεπαγγελματικής ομάδας των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, όπως αυτά παρουσιάζονται στην τέχνη και τον πολιτισμό, αποκαλύπτοντας άγνωστες πλευρές, θέτοντας νέα ερευνητικά ερωτήματα και διευρύνοντας, συνεπώς, την ερευνητική οπτική επί του θέματος. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του πολυσυλλεκτικού αυτού έργου στάθηκε το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ το 2019, με θέμα "100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ 1919-2019: Ένας αιώνας διεκδικήσεις". Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής για τη μελέτη ποικίλων διαστάσεων της ιστορίας των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, ένα μέρος του έργου αφιερώθηκε και στη διερεύνηση, διαχρονικά, των αναπαραστάσεων της συγκεκριμένης κοινωνικοεπαγγελματικής ομάδας στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Σύνδεσμος ανοικτής πρόσβασης: https://imegsevee.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/anaparastaseis-ton-epangelmatoviotechnon-sti-zografiki-ton-kinimatografo-kai-ti-logotechnia/?cmid=24ab8b5f-dd5b-4281-bb84-12edd6406df3Πίσω

Newsletter