Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!


"Those Infidel Greeks". The Greek War of Independence through Ottoman Archival Documents (2 vols.)H. Şükrü Ilıcak (ed.)
Brill co-publication with the Aikaterini Laskaridis Foundation, 2021 [Hardback ISBN: 978-90-04-47129-0, E-Book ISBN: 978-90-04-47130-6, xxvi, 930pp (vol. 1); vi, 762pp (vol. 2)]
Τύπος: Νέες Εκδόσεις

 

Τα έγγραφα που δημοσιεύονται σε αυτό το έργο, των 1,700 σελίδων, περιλαμβάνουν τις αγγλικές μεταφράσεις των επιλεγμένων εγγράφων από τα Μητρώα Ayniyat [Ayniyat Defterleri] σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, που φυλάσσονται στα Οθωμανικά Κρατικά Αρχεία στην Κωνσταντινούπολη. Κάθε διαταγή που αποστέλλεται από το γραφείο του μέγα βεζίρη προς διάφορους ιθύνοντες για την καταστολή της ελληνικής εξέγερσης αντιγράφηκε αμέσως σε αυτούς τους τόμους με χρονολογική σειρά για να παρακολουθούν την ταχέως συσσωρευόμενη αλληλογραφία. Ως αποτέλεσμα, περίπου 33 μητρώα συντάχθηκαν από τον Ιούνιο του 1821 έως τον Απρίλιο του 1835, αποτελούμενα από 4,352 σελίδες και, κατά μέσο όρο, 1,5 εντολές ανά σελίδα, παρέχοντάς μας μια θάλασσα πληροφοριών μεγάλης ιστορικής αξίας σχετικά με τον ελληνικό αγώνα για την ανεξαρτησία και την ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Τα έγγραφα αυτά θα μπορούσαν εύλογα να χαρακτηριστούν ως «οθωμανική άποψη της Ελληνικής Επανάστασης.» Ωστόσο, αυτό θα αντανακλούσε μόνο εν μέρει το εύρος των πληροφοριών που συλλέγονται σε αυτούς τους τόμους. Η πρωταρχική σημασία τού συγκεκριμένου έργου είναι ότι αποτελεί σαφή μαρτυρία του ευρύτερου αυτοκρατορικού πλαισίου μέσα στο οποίο εξελίχθηκε και αποδείχθηκε επιτυχής η Ελληνική Επανάσταση.

Ελεύθερη πρόσβαση στον τόμο: https://brill.com/view/title/60933?contents=editorial-content Πίσω

Newsletter